Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

«Νίνο Ρότα θα πει μαγεία, γιορτή και μελωδία της εικόνας»!“


«Ο Νίνο Ρότα σφράγισε με τη μουσική του τον καιρό μας, μεταχειριζόμενος μνήμες αλλοτινών καιρών. Μόνο το μεγάλο ταλέντο του μπορούσε να πετύχει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα» έλεγε ο φίλος του Μάνος Χατζιδάκις! Ή όπως έλεγε το καλλιτεχνικό του «alter ego», ο Φεντερίκο Φελίνι για τον αχώριστο και μυστηριώδη Μαγευτικό του Φίλο: «Ο Νίνο σκηνοθετεί μουσικά». Κι όπως θα' γραφε το λεξικό των «Πνευματικών Ηρώων του 20ου αιώνα»: «Νίνο Ρότα θα πει μαγεία, γιορτή και μελωδία της εικόνας»!” 
 Τυχεροί όσοι σήμερα  Σάββατο, 10 Οκτωβρίου παρακολουθήσουν την συναυλία αυτή  , στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.,που περιλαμβάνει μελωδίες και τραγούδια από τις «Νύχτες της Καμπίρια», το «Ντόλτσε Βίτα», το «8 ½», το «Λα Στράντα», του Φελίνι. Από το «Ημερολόγιο» και «Έρωτας και Αναρχία» της Βερτμίλερ, το «Ρόκο» και το «Γατόπαρδος» του Βισκόντι, τα θεατρικά του Γκολντόνι και του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο. Φυσικά και από το «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, για τον οποίο ο Ρότα τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερης μουσικής το 1975.
Νότες που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές, παρουσιάζονται σε μια επετειακή παράσταση, αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του και το «2009- έτος Ρότα».. Τραγουδούν: Mauro Gioia, Catherine Ringer, Martirio ,Ενορχηστρώσεις: Tonino Esposito, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Mauro Gioia

                                                                                    



Περισσότερα στοιχεία (βιογραφικά και βίντεο) σε παλαιότερη αναρτηση μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: