Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Στους απόηχους της Γρανάδας…»

  El cafe del arte
Ισπανικό λαϊκό τραγούδι πηγή έμπνευσης για συνθέτες Ισπανούς και άλλους...
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011 στο ArtGallery Cafe
Ένα μουσικό πρόγραμμα που ανιχνεύει τις μουσικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στην ισπανική μουσική παράδοση, τα σεφραδίτικα τραγούδια και τη μουσική του Μ.Χατζιδάκι.
Έλλη Αρβανίτη (μέτζο- σοπράνο)
Ευτυχία Δημητρακοπούλου (σοπράνο
Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο)
Εισιτήριο: €10 (στην τιμή δέν περιλαμβάνεται το ποτό)

Έλλη Ελένη Αρβανίτη
Σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία στο Παν/μιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού λαμβάνοντας το Δίπλωμα Μονωδίας το 2002 με άριστα παμψηφεί υπό τη διδασκαλία της κας Β.Γκαβάκου.
Παρακολούθησε master classes με τους Christa Ludwig, Andreas Scholl, Δάφνη Ευαγγελάτου, Jeannette Pilou και Άρη Χριστοφέλλη.
Από το 1991 συμμετείχε σε επαγγελματικές χορωδίες (“Fons Musicalis”, “Πολυφωνία” –πρώτη ηχογράφηση του έργου του Φρ. Λεονταρίτη -FM records).
Μεταξύ 2000 και 2002 εργάστηκε ως μόνιμη χορωδός στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την οποία συνεχίζει να συνεργάζεται σε ελεύθερη βάση.
Ως σολίστ εμφανίστηκε στην “Nelson mass”  του J.Haydn με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, στο “Stabat Mater” του Pergolesis με την Camerata Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, (Δ/νση Christopher Warren Green), και στο “Gloria”  του A.Vivaldi με την Ορχήστρα και τη χορωδία του Παν/μίου Αθηνών (Δ/νση Π. Σεργίου). Επίσης έχει κάνει Μarcelina από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του W.A. Mozart (Δ/νση Α. Συμεωνίδης).
Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει Γερμανικά Lieder, έργα του Mozart, Ισπανική μουσική, Arie antiche και έντεχνη Ελληνική μουσική (ηχογράφηση έργων του Γ.Μηνά). Από το 2006, είναι μέλος του γυναικείου φωνητικού συγκροτήματος «Φωνές Γυναικών» με έμφαση στην αμερικάνικη jazz μουσική υπό τη δ/νση της Α.Κερεντζή.

Η Ευτυχία Δημητρακοπούλου φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Δίπλωμα στο Κλασσικό Τραγούδι («Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο Παμψηφεί»-Τάξη Μ.Μαρκέτου) & Πτυχίο Φλάουτου («Άριστα Παμψηφεί»-Τάξη Β. Βασιλειάδη) και στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου, («Master of Music in Music Performance»). Έχει εμφανιστεί: Θέατρο Λυκαβηττού, Φεστιβάλ «Σύμης» και «Αισχυλείων», Canning House (Λονδίνο), Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, «Portello River Festival» & «Camporgiano» (Ιταλία) κ.α. Έχει ερμηνεύσει τον ρόλο της Lucy από την «Όπερα της Πεντάρας» (Kurt Weil) και συμμετείχε στην Όπερα «Ο Νάνος» (A. Zemlinsky) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Οκτώβριος 2007). Είναι έκτακτο μέλος της χορωδίας της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει τραγουδήσει στο Τρίτο Πρόγραμμα (ΕΡΑ) με το μουσικό σύνολο «Θάμυρις». Ως Φλαουτίστα, υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, της Ορχήστρας Μαθητών Αθήνας και της Μπαντίνας του Δήμου Αθηναίων. Από το Σεπτέμβριο του 2008 συμμετέχει στην παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Tο Φεβρουάριο του 2009 τραγούδησε το ρόλο της Despina στην όπερα «Così Fan Tutte» (W.A.Mozart) στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ταύρου (παραγωγή της «Όπερας Νέων»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: