Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζουν τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας... "Μουσικοκινητική Αγωγή"


Αρχίζει το τμήμα μουσικής προπαιδείας στο Ωδείο μας  με τα μαθήματα  Μουσικοκινητικής Αγωγής  που γίνονται κάθε Πέμπτη 6.30μ.μ.- 8μ.μ.
Υπεύθυνη τμήματος & διδασκαλίας:Κατερίνα Μπότση 

Λίγα λόγια για την μουσικοκινητική Αγωγή
Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και γίνεται ομαδικά. ( 4- 7 ετών) 
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
 Το Τροφώνιο Ωδείο έχει συνδέσει το όνομά του  με την εκπαίδευση της Μουσικοκινητικής Αγωγής από το 1988 σε αδιάσπαστη συνέχεια ως σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: