Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

O David Lynch με τη "Heavy Metal Band"στα Τροφώνια...

 
Σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 9.00 μμ, ο David Lynch  με την "Heavy Metal Band " θα δώσουν συναυλία στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας (συνεδριακό κέντρο σε περίπτωση βροχής απο http://viotia.blogspot.com) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Τροφώνια 2009”. Συνεργασία: Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς.
Η καινούργια μουσική δημιουργία του γνωστού συνθέτη και σαξοφωνίστα David Lynch,   ονομάζεται Heavy Metal. Πρόκειται για δημιουργία μουσικών συνθέσεων και διασκευών Βαλκανικών παραδοσιακών κομματιών από τον David Lynch, με τον David Lynch, τενόρο σαξόφωνο & φλάουτο και ορχήστρα πνευστών με τους Θοδωρή Ρέλλο – άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο  Αντώνη Ανδρέου τρομπόνι, Μάριο Βαληνάκη άλτο & amp; σοπράνο σαξόφωνο, Μιχάλη Καπηλίδη ντραμς, Γιώργο Παλαμιώτη μπάσο. Γνωστές, παραδοσιακές, Βαλκανικές μελωδίες όπως το Sandala, Bubamara, ρυθμοί Ηora, Sirba και Czardas αποτελούν μέρος των καινούργιων συνθέσεων και διασκευών του David Lynch, που θα ακουστούν από την ορχήστρα χάλκινων πνευστών, σε μία συνεύρεση της τζαζ μουσικής του συνθέτη και της γνήσιας παραδοσιακής Βαλκανικής μουσικής. 
Ένα υπέροχο μουσικό παντρεμα, βαλκανική μουσική παράδοση σε απόδοση jazz concert. ''Η αληθινή μουσική έκφραση βγαίνει από τα βιώματα και από την ανάγκη για επικοινωνία με την ζωή, με τους άλλους και με τον εαυτό μας
 
Για τη  Heavy Metal Band 
 Η δημιουργία του σχήματος προέκυψε, όπως έχει πεί  ο ίδιος ο Lynch, μετά τη συνεργασία του με τον βιρτουάζο Ρουμάνο Rom σαξοφωνίστα & κλαρινετίστα Oprica Ivancea, μέλος των Fanfare Ciocarlia. Έχοντας συνθέσει κομμάτια για λογαριασμό αυτής της διαβαλκανικής συνεργασίας, γεννήθηκε η ανάγκη ενός group που θα υλοποιούσε και περαιτέρω μουσικές επιθυμίες, πάντα βέβαια με άξονα τη jazz και τη Balkan παράδοση. 
 Για τους φίλους του καλλιτέχνη, η νέα αυτή πρόταση δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και ο Lynch έχει δώσει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια αρκετά δείγματα γόνιμης περιέργειας, πειραματισμού, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας στο μουσικό καμβά.



Βιογραφικά

 Ο David Lynch θεωρείται ένας σημαντικός μουσικός στην σημερινή Ελληνική σκηνή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας με καταγωγές από Ιρλανδία και Ανατολική Ευρώπη. Έχει σπουδάσει τζαζ μουσική με τους James Moody, Charles Lloyd, Ralph Bowen, και συνεργάτη του John Coltrane, Garvin Buschell.Σε νεαρή ηλικία τιμήθηκε με μουσικά βραβεία και υποτροφίες, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Dick Grove Music Workshops. Αρχισε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας σε διάφορα κλαμπ, στούντιο και με μεγάλες swing ορχήστρες. Στα 21 του χρόνια, η ανάγκη διεύρυνσης των μουσικών και προσωπικών οριζόντων τον έφερε στην Ευρώπη. Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ταξιδιού, καταλάγιασε στην Αθήνα όπου ένιωσε το περιβάλλον κατάλληλο για ενδοσκόπηση και διεύρυνση. Η ακόρεστη αναζήτηση για καινούργιες και δημιουργικές φόρμες έκφρασης τον έφερε σε επαφή με μερικούς από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές, από πολλά μέρη και από διαφορετικές παραδώσεις. Η ευαισθησία και η δημιουργικότητα, καθώς και η πρωτότυπη μουσική του προσέγγιση, χαρακτήρισαν την κάθε του συνεργασία.
Ο David Lynch , από τότε, έχει παίξει σε αμέτρητες ηχογραφήσεις, σε πολλά soundtrack ταινιών,και υπήρξε ιδρυτής η συνιδρυτής πολλών συγκροτημάτων (Ισκρα, Special Request, Human Touch, Faros, The Missing Lynch,κ.α.). Επίσης έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο,το θέατρο,ραδιόφωνο, τηλεόραση,και τον χορό. Εχει παίξει με τους, Arturo Sandoval, Trilok Gurtu, Arild Anderson, Milcho Leviev, The Temptations, Barry White, Galaxy 2 Galaxy, Joe Higgs όπως και με τους Haig Yazdjian, Ελένη Καραίνδρου, Ελλη Πασπαλά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Θάνο Μικρουτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Πάυλο Σιδηρόπουλο, Κυριάκο Σφέτσα,και πολλούς άλλους.
Μεγάλη σημασία στην πορεία του αποτέλεσε η συνεργασία με τον Βασίλη Σούκα. Αυτη η εμπειρία και η μακροχρόνια επιρροή της ήταν το σταυροδρόμι που οδήγησε τον David στο βάθος του δικού του Ελληνισμού και στην ανακάλυψη της αυτούσιας έννοιας των «μουσικών του κόσμου». Σαν σόλο καλλιτέχνης, ο David έχει κυκλοφορήσει τρία CD: Lit’l Song, Wandering Home (ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής) και Μουσική με θέα. Το 2003,μαζί με τον Γιωργο Καλούδη,σχημάτισε το Duo Faros, ένα ντουέττο βασισμένο σε μία πρωτότυπη μορφή στιγμιαίας σύνθεσης και ενορχήστρωσης. Το 2004 έγραψε νέες ενορχηστρώσεις σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που ερμήνευσε η Έλλη Πασπαλά με καλεσμένους τον Blaine Reinenger,Αλκίνοο Ιωαννίδη,τους Human Touch και τους Raining Pleasure. Από το 2006 ο David περιοδεύει με τους The Missing Lynch, ερμηνεύοντας νέες συνθέσεις του και πρωτότυπα τραγούδια. Φέτος, με αφορμή τη συνεργασία του με τον Ρομ σαξοφωνίστα, Oprica Ivancea, δημιούργησε The Heavy Metal Band.
 

1 σχόλιο:

Τροφώνιο είπε...

Μόλις μάθαμε ότι αναβλήθηκε λόγω καιρού η συναυλία του David Lynch με τη "Heavy Metal Band και γιατί δεν υπήρχαν οι τεχνικές προυποθέσεις για να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό κέντρο.

Ελπίζουμε ο Δήμος Λιβαδειάς και οι υπεύθυνοι του Προγράμματος να το μεταθέσουν για κάποια άλλη μέρα ...