Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο


Στην Αθήνα επιστρέφει μετά από απουσία πέντε ετών η Βανέσα Μέι, πραγματοποιώντας συναυλία στο Ηρώδειο σήμερα  Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις εννέα το βράδυ.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, αλλά και σπουδαίες μπαλάντες, όλες μελωδίες από το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της διάσημης μουσικού.Δεν είναι τυχαίο ότι η Βανέσα Μέι έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα.


Σύμφωνα με το βιογραφικό της, γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα με τον βιρτουόζο του βιολιού Νικολό Παγκανίνι. Μπορεί η Βανέσα Μέι να μην έγινε βέβαια ένας Παγκανίνι, ωστόσο κατάφερε να γίνει γνωστή από πολύ νωρίς.
Ο Ταϊλανδός μπαμπάς της και η Κινέζα μαμά της διέκριναν εγκαίρως την έφεσή της στη μουσική και τη στήριξαν. Μόλις είχε κλείσει τα 4, όταν άρχισε να κάνει μαθήματα κλασικού βιολιού ενώ στα 10 της έπαιζε ήδη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου.
Στα 13 της είχε στο ενεργητικό της τρεις κλασικούς δίσκους και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1995, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «The violin player», που την καθιέρωσε σε σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.Το άλμπουμ έφτασε στην κορυφή των charts σε πάνω από 25 χώρες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα νέο κεφάλαιο για την ορχηστρική μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: