Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΡΕΝΕ ΟΜΠΡΙ : Ο μάγος των ήχων...

O μάγος των ήχων, Ρενέ Ομπρί, μεγάλος σύγχρονος συνθέτης και μουσικός, έρχεται στην Αθήνα για άλλη μια φορά και παρουσιάζει, απόψε στις 9, στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5), το μελωδικό του κόσμο.

Γεννημένος το 1956 στην Αλγερία και αυτοδίδακτος μουσικός, ο René Aubry, ο δημιουργός "τραγουδιών χωρίς λόγια" έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις της Carolyn Carlson, της Pina Bausch και του Philippe Genty, soundtrack κινηματογραφικών έργων και 15 προσωπικά άλμπουμ. Σεμνός κι ανήσυχος καλλιτεχνικά, πραγματοποίησε την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στην Ιταλία το 1994 στο Festival des Musiques Possibles μαζί με αγαπημένους του φίλους, τους Philip Glass, Nusrat Fateh, Ali Khan και David Byrne. Ο ίδιος παίζει κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι, φυσαρμόνικα και μπάντζο. Στη μουσική του συνδέει αρμονικά την κλασική μουσική με σύγχρονες ενορχηστρώσεις με new age, γαλλική ποπ και ethnic και ροκ επιρροές.

Η τελευταία δισκογραφική του δουλειά "Playtime" περιέχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως τα Après la pluie, Syrtaki à Helsinki, Chaloupée, Steppe, Ne m' oublie pas, Night Rain, κομμάτια που θα ακούσουμε και στην αθηναϊκή του συναυλία.

René Aubry: Κιθάρα, μαντολίνο, μπάντζο, ακορντεόν, μπουζούκι.

Antoine Banville: Κρουστά

Daniel Beaussier: Κλαρινέτο, όμποε, σαξόφωνο, κιθάρα

Marc Buronfosse: Κοντραμπάσο

Stefano Genovese: Πιάνο

Jean Marc Ladet : Βιολί και βιολί άλτο

Marco Quesada: Κιθάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: