Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

''Guitar Music by Greek Composers'' του Γιώργου Τοσικιάν

Κυκλοφορεί από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers''.Πρόκειται για μια έκδοση με έργα ελληνικής μουσικής για κλασική κιθάρα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη δισκογράφηση. Τα έργα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της λόγιας ελληνικής μουσικής. Στο CD, που έχει διάρκεια 70 λεπτά, περιλαμβάνονται κατά σειράν συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιώργου Βαρσαμάκη, του Νίκου Κυπουργού, του Νότη Μαυρουδή, του Θεόδωρου Αντωνίου, του Ιάκωβου Κολανιάν , της Βασιλικής Λεγάκη, του Κώστα Γρηγορέα, του Γιώργου Κουρουπού και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.
Το πρόγραμμα ακρόασης της έκδοσης, τεκμηριώνει, εκτός των άλλων, και το εύρωστο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας έργων για κλασική κιθάρα.
Η έκδοση συνοδεύεται από εκτενές σημείωμα του κριτικού-ιστορικού της μουσικής Γιώργου Β. Μονεμβασίτη, ενώ το artwork υπογράφει ο εικονογράφος Πέτρος Μπουλούμπασης.





Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981.Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια με τους : M.Barrueco, R.Dyens, O.Ghiglia, E.Ασημακόπουλο και Γ.Χατζηνίκο.Πήρε το δίπλωμά του το 2004 με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έλαβε τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας ‘’Δ.Φάμπας’’.Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες συναυλιών της Αθήνας (Αthenaeum, Φ.Νάκας, Παρνασσός ,Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων), και έχει πάρει μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις (‘’Οι νέοι για τους νέους’’, Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, Διεθνές Φεστιβάλ Πετρούπολης , Πανελλήνιο Σεμινάριο Κιθάρας Πάτρας , Φεστιβάλ Σύμης κ.α.).Έχει συνεργαστεί με το Instituto Cervantes και τον ποιητή Antonio Gamoneda και είναι μόνιμος συνεργάτης του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.Είναι καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ωδείο "Σύγχρονη Μουσική Παιδεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: