Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

"Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών"

Πέντε χρόνια μετά την επιτυχημένη «Ελεγεία του ξεριζωμού», η Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για τρεις μοναδικές παραστάσεις. Την Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Νοεμβρίου (8.30 το βράδυ), η διεθνούς φήμης δημιουργός θα ταξιδέψει το κοινό στον γεμάτο εικόνες και νοσταλγία κόσμο της μουσικής.

autoPlay=0&hideInfos=0">


ELENI KARAINDROU - ELEGY OF THE UPROOTING 1
Ανέβηκε από modabaligi. - Δείτε περισσότερα μουσικά video, σε HD!

Η Ελένη Καραΐνδρου θα παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα, αποτελούμενο από το έργο Δαβίδ, σκηνική Καντάτα για μέτζο σοπράνο, βαρύτονο, βιόλα, όμποε, αφηγητή και ορχήστρα δωματίου σε ποίηση αγνώστου ποιητή της Χίου του 18ου αιώνα, μαζί με ολοκαίνουργιες αλλά και παλαιότερες συνθέσεις της για το θέατρο και τον κινηματογράφο, μερικές από τις οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό.
Μεγάλος αριθμός κορυφαίων Ελλήνων και ξένων δεξιοτεχνών, οι περισσότεροι από τους οποίους τακτικοί συνεργάτες της συνθέτριας, συμμετέχουν στη συναυλία αυτή: Ο γνώριμος και πολύ αγαπητός στο ελληνικό κοινό από την εποχή του «Μελισσοκόμου» (1986) διάσημος Νορβηγός σαξοφωνίστας Γιαν Γκάρμπαρεκ και η Αμερικανίδα βιολίστα αρμένικης καταγωγής Κιμ Κασκασιάν, την οποία απολαύσαμε πριν 12 χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής στην παρουσίαση της μουσικής της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (1998).
Στη σκηνή πλάι, στην Ελένη Καραΐνδρου στο πιάνο και τον Αλέξανδρο Μυράτ που έχει τη μουσική διεύθυνση των συναυλιών, θα βρίσκονται η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ενισχυμένη, σπουδαίοι Έλληνες σολίστ με επικεφαλής τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο, οι τραγουδιστές Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο) και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα και η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Σε ρόλο αφηγητή, ο Δημήτρης Καταλειφός.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων έχει αναλάβει ο ιδρυτής και διευθυντής της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας ECM και διάσημος παραγωγός Μάνφρεντ Άϊχερ, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Αντώνης Αντύπας. Τον ήχο στην αίθουσα έχει αναλάβει ο Γιώργος Καρυώτης και τους φωτισμούς ο φωτογράφος Ανδρέας Σινάνος.
Οι συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Κύκλου «Ειδικές Εμφανίσεις» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: