Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

O ROSS DALY συμπράττει με τον μεγάλο δεξιοτέχνη Yurdal Zohar Fresco από το Ισραήλ.


13 &14 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Αίγλη - Γενί Χαμάμ, Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου, Θεσσαλονίκη και 17 ΜΑΡΤΙΟΥ στοΧίλιες και Δύο Νύχτες, Καραϊσκάκη 10 (Στοά), Ψυρρή (από Ερμού 104), Αθήνα

O Ross Daly συμπράττει με τον μεγάλο δεξιοτέχνη Yurdal Zohar Fresco από το Ισραήλ.

Η συναυλία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στο Jerusalem Ud Festival στο Ισραήλ το Νοέμβριο του 2008. Το κουαρτέτο ερμηνεύει παραδοσιακό υλικό, αλλά και νέες συνθέσεις με τη μοναδική μουσικότητα και δεξιοτεχνία που τους διακρίνει.


Zohar Fresco

Γεννημένος στο Ισραήλ από Τούρκους γονείς, ο Zohar Fresco ξεκίνησε να παίζει κρουστά σε πολύ νεαρή ηλικία. Πολύ νωρίς γοητεύτηκε από τη μουσική της Ανατολής και ξεκίνησε να παίζει με μετανάστες μουσικούς από Αραβικές χώρες.Οι ιδιαίτερες αναζητήσεις του σε διάφορα μουσικά είδη τον οδήγησαν σε ποικίλες συνεργασίες με μουσικούς τόσο στο Ισραήλ όσο και αλλού. Στα 21 του χρόνια έγινε μέλος των Bustam Abraham . Είναι επίσης μέλος των Ziryab Trio και των Arabandi.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους συνθέτες όπως Phillip Glass, Glen Velez, και Zakir Hussain. Ο Zohar είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ηχογραφήσεων και των συναυλιών της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας, Νoa. Eίναι επίσης καθηγητής και διευθυντής του τμήματος Ανατολικών Κρουστών της Μουσικής Ακαδημίας του Ισραήλ.

Ο Zohar Fresco είναι δεξιοτέχνης πολλών κρουστών οργάνων και οι παραστάσεις του με νταραμπούκα, μπεντίρ και ρεκ ενθουσιάζουν το κοινό παγκοσμίως. Ο Zohar έχει διαμορφώσει και αναπτύξει δικές του τεχνικές επηρεασμένες από Αραβική, Ινδική, Περσική και Τουρκική μουσική, αλλά και από την Jazz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: