Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

H «Χορωδία της Ουτοπίας»... στην εκδήλωση "Η ανθρώπινη φωνή" στο Μέγαρο

Οι φωνές πολλές, αλλά στην ουσία μία. Μια φωνή που βγαίνει από αθώες παιδικές ψυχές, έξι έως δεκαπέντε ετών. Μια φωνή που ενώνει πολιτισμούς και ιδιαιτερότητες. Και τώρα έχει την ευκαιρία να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ
Σήμερα  Κυριακή, 13 /3  το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα υποδεχτεί, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η ανθρώπινη φωνή» την πολυπολιτισμική «Χορωδία της Ουτοπίας». ( κύκλος εκδηλώσεων  "Κυριακή πρωί στο Μέγαρο" που επιμελείται η  Έφη Αβέρωφ Μιχαηλίδη)
Θα τραγουδήσουν Μάνο Λοίζο, θα παρασύρουν το κοινό σε ρυθμούς Αντριου Λόιντ Βέμπερ αλλά και τζαζ.Κυρίως όμως, θα δείξουν πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς μέσα από τις νότες.
 Διότι ακριβώς είναι η μουσική που επέλεξε η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για να ενισχύσει τη μάχη της κατά του ρατσισμού.

Η «Ου-τοπία» είναι μια πολυπολιτισμική χορωδία για παιδιά από έξι έως δέκα πέντε ετών. Πολλά από αυτά είναι παιδιά μεταναστών, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Η χορωδία της Ου-τοπίας δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο από την μή κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Πλειάδες» η οποία δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σήμερα η Χορωδία αποτελείται από 45 μέλη. Μαέστρος και δάσκαλος των παιδιών είναι ο Βαλέρι Ορέσκιν, μουσικός με σημαντική προϋπηρεσία στη διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας είναι ο πιανίστας Νίκος Λαλιώτης. Η Χορωδία φιλοξενείται για τις πρόβες της στη Σχολή Χιλλ ενώ τα μέλη της πολιτιστικής μή κερδοσκοπικής εταιρείας ΠYΡΝΑ στηρίζουν την προσπάθεια.

περισσότερα : Η «Ουτοπία» πάει Μέγαρο,
Ανθρώπινη φωνή: Το Nο1 μουσικό όργανο

Δεν υπάρχουν σχόλια: