Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

"Για τη συνήθεια του ερωτα" του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου
Τρία απο τα πιο όμορφα τραγούδια αυτού του δίσκου  είναι σε ποίηση Μιχάλη Γκανά
Λευκό μου γιασεμί.
Σ΄αγαπώ
Ενός λεπτού φιλί

Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά 


Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε μουσική στο Λονδίνο από το 1975 έως το 1980, στο Guildhall School for Music and Drama, και μετά στην Ecole Normale de Musique στο Παρίσι. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάστηκε ως μουσικός με τον Μάνο Χατζιδάκι και ως ενορχηστρωτής στην δισκογραφία. Από το 1986 γράφει μουσική για τον κινηματογράφο, για τηλεοπτικές σειρές, για θεατρικές παραστάσεις και για ντοκιμαντέρ.
Το 1993 απέσπασε το πρώτο βραβείο Καλύτερης Μουσικής για την τηλεοπτική σειρά "Africa" και το πρώτο βραβείο Καλύτερης Μουσικής Τηλεοπτικής Διαφήμισης. Το 1999 πήρε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία του Κώστα Καπάκα "Peppermint". Tο καλοκαίρι του 1998 έγραψε μουσική για την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, που ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου από το Εθνικό Θέατρο.
Έχει ηχογραφήσει συνολικά εννέα δίσκους, εκ των οποίων οι έξι ήταν με κινηματογραφικές μουσικές.
Από το 2003 έχει μαζί με την γυναίκα του, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, το Cantini, τη δική τους δισκογραφική εταιρία με την οποία έχει κυκλοφορήσει το CD-single "Με τα μάτια κλειστά" καθώς και το πρόσφατο "Πέμπτη απόγευμα".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: