Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

O Bob Dylan το Σάββατο στην Αθήνα!

Το Σάββατο, 29 Μαΐου, το Terra Vibe Park υποδέχεται , τον Bob Dylan, μαζί με το συγκρότημά του, στα πλαίσια του Never Ending Tour, της περιοδείας που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακόμα, μετρώντας πάνω από 2000 εμφανίσεις!


Ο Bob Dylan υπήρξε ο καταλύτης για τη ροκ μουσική και μια εμβληματική φυσιογνωμία για πέντε δεκαετίες. Από τον Ιανουάριο του 1961, όταν ο άσημος εικοσάχρονος Robert Allen Zimmerman φτάνει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το είδωλό του, τον Woody Guthrie, μουσικό και τραγουδιστή της φολκ αμερικάνικης σκηνής, έως σήμερα χρειάστηκαν να κυλήσουν πολλές πέτρες και να χυθούν τόνοι μελανιού για να εξηγηθεί το μέγεθος της ιδιοφυΐας, που έγινε ο Bob Dylan!
Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Rolling Stone ως ο σημαντικότερος σόλο καλλιτέχνης, έχει βραβευτεί με βραβείο Όσκαρ και 11 βραβεία Grammy. Μέχρι σήμερα η πορεία του σημαδεύεται από 55 άλμπουμ, μερικά από τα οποία σφράγισαν την εποχή του.

Από το πρώτο του άλμπουμ με το όνομα του, στο Blonde on blonde (1966) -το εμβληματικό διπλό άλμπουμ της γενιάς του- έως το Love and Theft (2001) -το άλμπουμ σταθμό για τη γενιά των παιδιών του- και έως το τελευταίο του, το Together through life (2009), ο Bob Dylan δεν σταματά να ηχογραφεί μερικά από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.
 Tοποθεσία: Terra Vibe Park, Μαλακάσα -Ημερομηνία: Σάββατο 29 Μαΐου

Bob Dylan: Ο Τροβαδούρος του Εικοστού Αιώνα [μέρος 1ο]

Δεν υπάρχουν σχόλια: