Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μουσική, ήθος και συγκίνηση


Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 8 Μαίου  η εκδήλωση με τον Κώστα Μουστάκα.

Οι  ατμοσφαιρικές και μελωδικά πλούσιες συνθέσεις του  το ήθος του καθώς και  η αναφορά  στο έργο και στη προσφορά του  καλλιτέχνη στη μουσική παιδεία της πόλης μας δημιούργησαν  μια  συγκινητική και όμορφα επικοινωνιακά βραδιά.

Οι περισσότεροι από τους παλιούς μαθητές του  αλλά και πολλοί  συμπολίτες  μας  ήταν παρόντες  στην βραδιά αυτή ,που μας πήγε πίσω στις δεκαετίες 70, 80 και στις πρώτες συναυλίες που  οργάνωνε  ο Κώστας Μουστάκας  με τους μαθητές του στο Ζιβάγκο, στον Απόλλωνα ,στο Πνευματικό  κέντρο και στον Παρνασσό(Άσπρα σπίτια) καταδεικνύοντας την αγάπη  του για  τη μουσική ,την κλασική κιθάρα τη  σωστή μουσική παιδεία και τον πολιτισμό. 

Το κυριότερο αυτής της  βραδιάς  ήταν ότι μέσα  απ’ αυτήν την συναυλία  ο Κώστας Μουστάκας  απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι ανήκει σε εκείνη τη στόφα των σπουδαίων μουσικών , που στις μέρες μας σπανίζει κι αποτελεί το μεγάλο έλλειμμα της εποχής. Τα  περισσότερα τραγούδια που ερμήνευσε  ήταν από το πρώτο του Cd  «Το βαριετέ της τρέλας» σε ποίηση Τάσου Μ. Έπαιξε  επίσης  κάποια από τα ορχηστικά του , flamenco και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Κώστας Μουστάκας  πέρα από το ότι είναι ένας πολύ καλός κιθαρίστας είναι  συνθέτης  και  ερμηνευτής που ξέρει να δίνει απλόχερα, μέσα από τις  μουσικές του και τις ερμηνείες του, αλήθεια, βίωμα και συγκίνηση!



Δείτε μερικές φωτογραφίες απο τις παλιές συναυλίες των μαθητών του Κώστα Μουστάκα σε "Ζιβάγκο", "Απόλλωνα", "Πνευματικό κέντρο","Παρνασσό"


Δεν υπάρχουν σχόλια: