Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"Νυχτερίδα" όπερα για παιδιά

"Η Νυχτερίδα (Ο χορός των παραμυθιών)"

ΟΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
To TΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ διοργανώνει εκδρομή στις 28 Φεβρουαρίου 2010 στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής "Οπερα για παιδιά"
 Η παράσταση είναι βασισμένη στην όπερα του Γιόχαν Στράους  σε
 διασκευή – Κείμενο πρόζας – Σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη

Μουσική διεύθυνση:Δημήτρης Κατσίμπας, Γιώργος Αραβίδης
Μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο:Κώστας Κριτσωτάκης
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Σκηνικά – Κοστούμια:Χριστίνα Κουλουμπή
Χορογραφία:Πέτρος Γάλλιας
Φωτισμοί:Χριστίνα Θανάσουλα
Διεύθυνση χορωδίας:Κώστας Δρακάκης
Ορχήστρα και Χορωδία Παιδικής Σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010  11.00 π.μ στο ΑΚΡΟΠΟΛ
ώρα αναχώρησης  8.00 π.μ από Ζάππειο
Πληροφορίες- Δηλώσεις  συμμετοχής μέχρι στις 15 Φεβρουαρίου στη γραμματεία του Ωδείου (2261087570,2261027437)


για την παράσταση
της  Κάρμεν Ρουγγέρη
Η Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους, έργο κατεξοχήν μελωδικό, γεμάτο από νοσταλγικά βιεννέζικα βαλς, μια κωμωδία κεφάτη και σπινθηροβόλα που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.
Ο Γιόχαν Στράους θεωρείται ο βασιλιάς του βαλς και η Νυχτερίδα βασίλισσα της οπερέτας. Ονειρευόμουν να ανεβάσω τη Νυχτερίδα, θέλοντας να γνωρίσω στα παιδιά αυτόν τον μοναδικό συνθέτη. Για να μπορούμε να το παρουσιάσουμε στα παιδιά, οι συνεργάτες μου κι εγώ, κρατήσαμε τα πιο όμορφα μουσικά μέρη, διαλέξαμε τα μελωδικότερα τραγούδια και «διακοσμήσαμε» διαφορετικά αυτό το μουσικό αρχιτεκτόνημα. Στο πρώτο και στο τρίτο μέρος χρειάστηκαν περισσότερες «επεμβάσεις». Κρατήθηκαν όμως τα ονόματα και οι χαρακτήρες του πρωτότυπου. Το δεύτερο μέρος είναι όλο ένας χορός μεταμφιεσμένων. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από ένα χορό γεμάτο παραμυθένιους ήρωες....
.....Σε ένα αρχοντικό στη Βιέννη ζούσε πολλά χρόνια πριν ένα ζευγάρι ευγενών. Ο βαρόνος Αϊζενστάιν και η βαρόνη Ροζαλίντε. Στο ίδιο σπίτι ζούσε επίσης η Αντέλε η καμαριέρα τους. Φίλος του ζευγαριού ήταν ο Μπλιντ, δικηγόρος στο επάγγελμα. Στο έργο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Φρανκ και πολλούς άλλους ήρωες..
 

Με παραμυθένιο τρόπο, γυρνώντας το δείχτη ενός ρολογιού, θα πάμε πολλά χρόνια πίσω, για να τους βρούμε συμμαθητές στο ίδιο σχολείο. Θα τους δούμε σε μάθημα χορού, σε μάθημα μουσικής, στην απονομή των διπλωμάτων τους. Θα ακολουθήσει η πρόταση γάμου του Αϊζενστάιν στη Ροζαλίντε. Ύστερα ο γάμος του ζευγαριού. Θα περάσουν λίγα χρόνια.... Ο Αϊζενστάιν θα προκαλέσει πολλά προβλήματα με τον χαρακτήρα του, ώσπου σε ένα χορό μεταμφιεσμένων θα δοθεί η λύση, χαρίζοντας ένα ευτυχισμένο τέλος στην ιστορία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: