Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

500 μουσικοί ένωσαν τις μελωδίες τους στην ΕΡΤ

Την Παρασκευή  14/6 στις 19.00 μ.μ.  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,
 500 μουσικοί ένωσαν τις μελωδίες τους: μια μουσική πανδαισία αφιερωμένη στον κόσμο που αντιστέκεται ακόμα, από τα Μουσικά Σύνολα της Αθήνας και του Πειραιά: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία
ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Καμεράτα, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά.

  

 
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. μαζί με την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. οργάνωσαν  μεγάλη συναυλία για τη στήριξη της ΕΡΤ ενάντια στη δολοφονία της και για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της, που είναι πλέον αγώνας όλων των εργαζομένων. Καταγγέλλουν την κατάργηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, που με βάναυσο τρόπο δολοφονούνται από την κυβέρνηση καταφέρνοντας καίριο χτύπημα στον πολιτισμό της πατρίδας μας.
Συμμετείχαν οι μουσικοί και οι χορωδοί όλων των μουσικών συνόλων της Αθήνας:
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρον
ης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.
Οι μουσικοί της Ελλάδας ενώνουν τις φωνές τους με όλους τους εργαζόμενους, για το θεσμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: