Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013

Η  Λιβαδειά βρίσκεται για 6η χρονιά ανάμεσα στις 29 πόλεις της Ελλάδας και  σε εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη  που  συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. 

Το Τροφωνιο Ωδείο και το ArtCafe Αστραδενή συνεργάζονται για 3η χρονιά και συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με τη συναυλία που διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Ιουνιου 2013 στο Art Cafe Αστραδενή (πεζόδρομος - Ερκυνας 5 Λιβαδειά) και ώρα 9.30 μ.μ.                                       
Σας προσκαλούμε να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.
Στο πρόγραμμμα της συναυλίας με τίτλο " Οδός μουσικών ονείρων με άρωμα Μεσογείου " θα  παρουσιαστούν  μουσικές και τραγούδια από τη μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική από τους καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου .
Αναλυτικά  συμμετέχουν  οι καθηγητές        

τραγούδι: Άννα Μουζάκη, Σταυρούλα Πολλάτου  
βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν
τσέλο: Ναταλία Σερμπάτα
πιάνο:Φιλιώ Στάμου  
κιθάρα: Κωνσταντίνος Ζώτας 
 (πιάνο  παίζει  επίσης και η μαθήτρια της Ανωτέρας Σχολής πιάνου Γεωργία Μήτραινα)

 Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, για 14η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πώς ξεκίνησαν όλα; Το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».
Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, όπου με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται από τους υποστηρικτές της Γιορτής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.
Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (29 το 2012).
Η Λιβαδειά συμμετέχει στο Δίκτυο των πόλεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για έκτη χρονιά. Ξεκίνησε τη συμμετοχή της για πρώτη χρονιά (2008) με το δήμο Λιβαδειάς. Τα επόμενα χρόνια  συνεχίστηκε από το Τροφώνιο Ωδείο και από το 2011 και σε συνεργασία με το Art Cafe Αστραδενή

Δεν υπάρχουν σχόλια: