Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τι Ρικάρντο Μούτι, τι Rolling Stones

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία του ιταλού μαέστρου στις 22 Ιουνίου
Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη μία και μοναδική συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης υπό τον διάσημο ιταλό αρχιμουσικό Ρικάρντο Μούτι στις 22 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Χθες, πρώτη ημέρα της διάθεσής τους στα ταμεία του Μεγάρου, τα εισιτήρια έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» από τις πρώτες κιόλας ώρες.
Ωστόσο όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «μαγικό χαρτάκι» μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία δωρεάν, σε ζωντανή μετάδοση μέσω γιγαντοοθόνης, στην κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
Το πρόγραμμα της πολυαναμενόμενης συναυλίας, η οποία πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Λαμπράκη και των Κωνσταντίνου και Γέλης Αγγελοπούλου , περιλαμβάνει τρεις δημοφιλείς συμφωνίες: τη Συμφωνία του Λιντς του Μότσαρτ, τη Συμφωνία αρ. 8 («Ημιτελή») του Σούμπερτ και τη Συμφωνία αρ. 6 («Παθητική») του Τσαϊκόφσκι.

Ο 68χρονος Ρικάρντο Μούτι, ένας από τους λαμπερότερους αρχιμουσικούς της εποχής μας, διατηρεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης μια σχέση μακρά και ιδιαίτερα στενή. Εφέτος το καλοκαίρι μάλιστα γιορτάζουν 40 χρόνια συνεργασίας στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και ταυτόχρονα 200 παραστάσεις στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η επέτειος θα γιορταστεί στις 17 Αυγούστου σε μια συναυλία με τη συμμετοχή του διάσημου γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ.
πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: