Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ρικάρντο Μούτι & Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στους κήπους του Μεγάρου Μουσικης

Κάτω από το φεγγάρι,στους κήπους του Μεγάρου  Μουσικής χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση, από την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, τη συναυλία της Φιλαρμονικής υπο τη διευθυνση του Ρικάρντο Μούτι , από γιγαντοοθόνη, δωρεάν.
( Μια πρωτοβουλία, αρκετά συνηθισμένη σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Σκάλα του Μιλάνου συχνά παρουσιάζει παραστάσεις όπερας σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες για το πλατύ κοινό. )
Σύμφωνα με τον απολογισμό της επόμενης ημέρας, στους 3.700 υπολογίζονται οι κάτοικοι της Αθήνας που επισκέφθηκαν τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
 Ο διάσημος Ιταλός αρχιμουσικός, προσωπικότητα που ήδη έχει περάσει στην ιστορία της κλασσικής μουσικής για τις λαμπρές του ερμηνείες με κορυφαία μουσικά σύνολα, διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου, διευθυντής της Oπερας της Ρώμης και ανάμεσα σε πολλές άλλες διακρίσεις, πρώην μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, είχε πει σε συνέντευξή του

«Η μουσική είναι ο καλύτερος πρεσβευτής σήμερα, φέρνει τους ανθρώπους μαζί. Επειδή οι μουσικοί μπορεί να μιλούν διαφορετικές γλώσσες, να ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, να έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος, διαφορετική θρησκεία, μπορούν να μαλώσουν για πολλά πράγματα, αλλά όταν κάθονται μαζί και παίζουν την ίδια μουσική και εκφράζουν την ίδια συναισθήματα, αμέσως ένα είδος φιλίας, αγάπης, σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης δημιουργείται»
 Η Φιλαρμονική της Βιέννης από την ίδρυσή της το 1842 έχει διαπρέψει με τις μοναδικές ερμηνείες της και την έχουν επαινέσει συνθέτες όπως ο Μάλερ, ο Βάγκνερ και ο Στράους
χαρακτηρίζεται, έπειτα από 160 χρόνια λειτουργίας, ως η πιο στενά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή κλασική παράδοση, παρουσιάζοντας περισσότερες από 300 παραστάσεις όπερας ανά καλλιτεχνική περίοδο, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει περίπου 70 όπερες και μπαλέτα.
Σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Gramophone», η εν λόγω συναυλία είναι μια από τις 15 καλύτερες εκδηλώσεις παγκοσμίως για τον μήνα Ιούνιο.



για την εκδήλωση  "Ο Ρικάρντο Μούτι έβαλε γκολ στο Μουντιάλ"
 «Ετσι θέλουµε την κλασική µουσική»

Δεν υπάρχουν σχόλια: