Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Θέλετε το κόσμο μαύρο σκοτεινό, εμείς θα τον φωτίσουμε με τον πολιτισμό»


Μαθητές των μουσικών και των καλλιτεχνικών σχολείων, γονείς, καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν με τα μουσικής  για την αδιαφορία στις ελλείψεις των 42 μουσικών σχολείων της χώρας

Με συνθήματα όπως «Συνεχίζουμε τον αγώνα τραγουδώντας» και «Δημόσια δωρεάν μουσική παιδεία» όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας, εκτός από της Μακεδονίας, της Ρόδου και της Κρήτης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00. Η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε στις 11.30 κι έκανε μία στάση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Η μουσική πομπή, με τους μαθητές να τραγουδούν, να παίζουν κρουστά και πνευστά, 


 και να φωνάζουν συνθήματα με φαντασία, χιούμορ αλλά και συγκινητικά, όπως: «Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, θέλουμε καθηγητές στα μουσικά σχολεία»,  «Θέλετε το κόσμο μαύρο σκοτεινό, εμείς θα τον φωτίσουμε με τον πολιτισμό», «Στις πολυεθνικές τα ξεπουλάτε όλα, σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν κόκα κόλα» έφτασε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία εισήλθε για να επιδώσει το ψήφισμα. 




Συμπαράσταση σε μαθητές και γονείς εκδήλωσαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες με συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος στο τέλος της διαμαρτυρίας. 



Εκτός από την πλ. Κλαυθμώνος, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από μουσικά σχολεία παραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.












Πηγές: enet.gr,  http://www.agelioforos.gr, left.gr,http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: