Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα απο τους Encardia... "Γυναίκες του Νότου"


Οι encardia εγκαινιάζουν τη σειρά εμφανίσεων τους με θέμα "Γυναίκες του Νότου" και μοιράζονται τη σκηνή αυτήν τη φορά με δύο γυναίκες απο την Νότιο Ιταλία που ξεχωρίζουν για την έκρηξη και το ταπεραμέντο τους!!
Η σχέση του παλιού με το νέο, του κλασσικού με το παραδοσιακό, της τέχνης με την απλότητα αποτελεί τον καμβά της προτεινόμενης παράστασης αλλά και του σεμιναρίου που θα προηγηθεί.
 Αυτήν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Αυλαία, Αγ. Όρους 15 Βοτανικός, κρατήσεις 2103474074

Maristella Martella (χορεύτρια) & Matilde Politi (τραγουδοποιός)



Η Maristella Martella θεωρείται σήμερα μία καταξιωμένη χορεύτρια για
την tarantella pizzica αλλά και για ολους τους χορούς που σχετίζονται με τον Ιταλικό Νότο.Η ικανότητά της να μελετά σε βάθος κινήσεις, βήματα και φιγούρες που προέρχονται απο την κλασσική παράδοση του Salento και να συνθέττει νέες χορευτικές φόρμες την έχουν  κάνει να είναι οχι μόνο η πιο περιζήτητη δασκάλα χορού σ' όλη την Ιταλία αλλά και η πιο δημοφιλής "performer" σε παραστάσεις των πιο σημαντικών μουσικών σχημάτων της Ιταλίας. ( Eugenio Bennato, Antonio Infantino, Ambrogio Sparagna, Fathy Salama, Mounir Troudi, Hasna El Becharia, Gilles Coullet, Katina Genero, Mounira Yacoubi, Zohra Lajnef, Las Migas e Nuevo Flamenco, Sainkho Namtchylak, Officina Zoè, Mascarimirì, Nidi d’Arac, Jamal Ouassini, Admir Skurtaj, Redi Hasa, κ.α.)
Η νεαρή τραγουδοποιός Matilde Politi έχει μεγαλώσει μέσα στους ήχους της Σικελικής παράδοσης και γνωρίζοντάς την σε βάθος κατάφερε με το μοναδικό ταλέντο της να «συνθέσει» οχι μόνο καινούργια τραγούδια σε απόλυτα στέρεες βάσεις αλλά και ένα τελείως προσωπικό στύλ “performer” όπου καταθέττει με όλη της τη δύναμη,τη γνώση και την έμπνευσή της.Την Κυριακή θα ερμηνεύσει αποκαλυπτικά,τραγούδια απο τη Σικελική παράδοση που δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην Αθήνα!!! Μαζί της ο Guido Piliti, o Gabriele Politi και η Simona di Grigorio.

Για όσους δεν γνωρίζουν  τους encardia  λίγα λόγια...
Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.
Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες απο τριακόσιες
ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουνσυνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής σκηνής.
(για το σεμινάριο χορού πληροφορίες στο 6974087551)

Δεν υπάρχουν σχόλια: