Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

'' Στο Ηρώδειο ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι"

 Αύριο 7 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο ο κορυφαίος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, προσκεκλημένος του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού προκειμένου να δώσει μια συναυλία με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.
 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού (www.bcactionfund.org).

«Εάν ο Θεός είχε φωνή, θα έμοιαζε με τη φωνή του Αντρέα Μποτσέλι» είναι το πασίγνωστο σχόλιο της Celine Dion για το διάσημο καλλιτέχνη. Η παγκόσμια αναγνώριση της ποιότητας της φωνής του τον έχει εντάξει ανάμεσα στους καλλιτέχνες-θρύλους.
Ο Αντρέα Μποτσέλι gεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 στο Lajatico της Πίζα. Από την ηλικία των 12 ετών έμεινε τυφλός, λόγω ενός ατυχήματος σε ποδοσφαιρικό αγώνα, σε συνδυασμό με προδιάθεση γλαυκώματος που είχε.
Από μικρό παιδί έπαιζε εκκλησιαστικό όργανο και έδειξε σαφή κλίση προς τη μουσική. Σπούδασε νομική, αφού άσκησε όμως για ένα χρόνο τη δικηγορία, την εγκατέλειψε και αφιερώθηκε οριστικά στο τραγούδι.
Πολλά τραγούδια που τραγούδησε έγιναν μεγάλες επιτυχίες, φέρνοντας την όπερα, τις άριες και την ποπ μουσική πιο κοντά.









Διαβάστε περισσότερα:
Αντρέα Μποτσέλι Με τη δύναμη της φωνής
Αντρέα Μποτσέλι: ένας «αναγεννημένος Χριστιανός» τενόρος στο Ηρώδειο

http://www.andreabocelli.us/

Δεν υπάρχουν σχόλια: