Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η «Μποέμ» σώζει τη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει ό,τι μπορεί για να μας θυμίσει την ύπαρξή της. Ετσι, για επτά παραστάσεις θα επαναλάβει την εντυπωσιακή «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, που σκηνοθέτησε ο Γκράχαμ Βικ το 2007. 

Η όπερα για νέους κάθε ηλικίας, σε μια σύγχρονη και ταυτόχρονα συγκινητική σκηνοθεσία, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Ολύμπια» στις 17, 18, 23, 24, 25, 27 και 29 Απριλίου.
Θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Βάλτερ Μπορίν, Σεμπάστιαν Γκεζ, Γιάννης Χριστόπουλος, Ελενα Κελεσίδη, Μάτα Κατσούλη, Δημήτρης Τηλιακός, Λουκία Σπανάκη, Μίνα Πολυχρόνου, Τάσος Αποστόλου, Κύρος Πατσαλίδης, Ακης Λαλούσης, Χάρης Ανδριανός κ.ά.
Για την «Μποέμ» και την ιστορία της θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου (5 μ.μ.) διάλεξη στο φουαγέ του θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο.
Ομως, και το Οπερα Στούντιο
της Λυρικής συστήνεται στο κοινό έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας. «Σκηνές από λυρικά έργα του 20ού αιώνα», είναι ο τίτλος της παράστασης, που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι σπουδών του Οπερα Στούντιο (Νίκος Βασιλείου, Αρης Χριστοφέλλης) μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα μουσικής (Δημήτρη Γιάκα) και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών τους.
Την Κυριακή, στις 8 μ.μ., το κοινό (με ελεύθερη είσοδο) μπορεί να απολαύσει τις επιδόσεις τους, καθώς θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τα έργα «Ο έρωτας για τα τρία πορτοκάλια» του Προκόφιεφ, «Οι σημαδεμένοι» του Φραντς Σρέκερ, «Το παιδί και τα μάγια» του Μορίς Ραβέλ, «Ο κατήφορος του ασώτου» του Στραβίνσκι, «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Μπρίτεν, «Το σπίτι της Μπερνάρντας Αλμπα» του Ράιμαν και «Λεωφόρος μοναξιάς» του Χανς Βέρνερ Χέντσε. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αναστασία Βαρέλη. Φ.Μπ.
Πηγή :Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: