Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Classical music for Carnival


Robert Schumann: Carnival
🎵
Το Καρναβάλι είναι έργο για σόλο πιάνο, γραμμένο από τον Ρόμπερτ Σούμαν το 1834 με 1835. Ο Σούμαν είχε αφιερώσει αυτό του το έργο στο βιολιστή Κάρολ Λιπίνσκι.
Aram Khachaturian: Masquerade
🎵
Το Masquerade γράφτηκε το 1941 από τον Khachaturian ως παρεπόμενη μουσική για μια παραγωγή του ίδιου ονόματος από τον Ρώσο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Mikhail Lermontov. Πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου 1941 στο θέατρο Vakhtangov στη Μόσχα. Η μουσική είναι πιο γνωστή με τη μορφή μιας σουίτας .
Hector Berlioz: Roman Carnival Overture
🎵
Το «Le carnaval romain, ouverture pour orchester (Roman Carnival Overture), Op. 9.»Συντέθηκε το 1844 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Salle Herz του Παρισιού, στις 3 Φεβρουαρίου 1844. .
Ο Έκτορ Μπερλιόζ πέρασε αρκετά χρόνια στη Ρώμη, και εμπνεύστηκε από τις ταραχώδεις γιορτές που
που περιγράφει στο 'Le carnaval romain'
Niccilo Paganini “Carnival of Venice”
🎵
Το "Καρναβάλι της Βενετίας" βασίζεται σε μια ναπολιτική λαϊκή μελωδία που ονομάζεται "O Mamma, Mamma Cara" και διαδόθηκε από τον βιολιστή και τον συνθέτη Niccolo Paganini, ο οποίος έγραψε είκοσι παραλλαγές στον αρχικό μελωδία. Ο τίτλος του "Il Carnevale Di Venezia", ​​Op. 40. Το 1829, έγραψε σε έναν φίλο του, "Οι παραλλαγές που έχω συνθέσει στο χαριτωμένο Neapolitan ditty," O Mamma, Mamma Cara ", ξεπερνά τα πάντα. Δεν μπορώ να το περιγράψω."
Antonín Dvořák “Carnival”
🎵
Η μουσική για το "Carnival" μας φέρνει απευθείας σε μια θορυβώδη και ταραχώδη γιορτή καρναβαλιού. Οι πωλητές και οι πωλητές ανταγωνίζονται για την προσοχή, και τα έντονα και μεθυσμένα πλήθη παγιδεύονται στον εορτασμό. Υπάρχουν μερικά απαλά αποσπάσματα στη μουσική και ο Dvořák έγραψε ότι αντιπροσωπεύει «ένα ζευγάρι αδέσποτων εραστών». Το καρναβάλι και η αγάπη ήταν πάντα ένα δημοφιλές ζεύγος και η μουσική του Dvořák είναι από τις καλύτερες κλασικές μουσικές για το καρναβάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: