Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

VOICE WORKSHOP με την Άννα Μουζάκη στο Τροφώνιο Ωδείο

  
 VOICE  WORKSHOP

Το Τροφώνιο Ωδείο οργανώνει σεμινάριο φωνητικής με την  ΑΝΝΑ ΜΟΥΖΑΚΗ 


 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ώρες 10.30π.μ - 4.30μ.μ.
     Αίθουσα εκδηλώσεων Τροφώνιου Ωδείου


“Ισορροπώντας μέσα απ΄το τραγούδι”

        ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩ; / ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ; / ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ;
Στόχοι εργαστηρίου:
Σωστή αναπνοή 
Σωστή τοποθέτηση φωνής
Ορθή προφορά & τονισμός των κειμένων
Επίτευξη στόχων μέσω ασκήσεων:
Χαλάρωσης του σώματος
Αναπνοής & ελέγχου εκπνοής
Άρθρωσης 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές τραγουδιού, χορωδούς, ηθοποιούς και σε όσους αγαπούν το τραγούδι.

Κάθε συμμετέχοντας να έχει προετοιμάσει έως δύο κομμάτια της επιλογής του, τα οποία και θα κληθεί να τραγουδήσει. Τα επιλεγμένα κομμάτια να αποσταλούν στη γραμματεία του ωδείου έως 3 Απριλίου 2019.
(Οι ώρες παρακολούθησης θα ρυθμιστούν με τον κάθε συμμετέχοντα)
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης


Πληροφορίες -Εγγραφές στη γραμματεία του Τροφώνιου Ωδείου τηλ. 2261087570


ANNA ΜOYZAKH
Γεννήθηκε στην Aθήνα. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα μουσικής, ρυθμικής και κινητικής αγωγής στο Πρότυπο Mοντεσσοριανό Δημοτικό Σχολείο της Kας Zαχοπούλου-Παρασκευοπούλου. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Eλληνικό Ωδείο στην τάξη  του X. Kαρακατσούλη (δίπλωμα με Aριστα Παμψηφεί). Αργότερα μελέτησε κλασικό ρεπερτόριο με την M. Kορομάντζου, και τον Φρ. Bουτσίνο. Σπούδασε επίσης, στο Eλληνικό Ωδείο, ανώτερα θεωρητικά με τον Γ. Σπυρόπουλο και σύνθεση με καθηγητή τον Γ. Aυγερινό (δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και A’ βραβείο το 2001). Παρακολούθησε μαθήματα-σεμινάρια Music for Media – Film Scoring με τον Αλ. Μούζα, και έλαβε μέρος στο Ανοικτό Εργαστήριο Σύνθεσης Μουσική είναι..Music is, με τους Θ. Αντωνίου, Φ. Κοσώνα, Α. Φιλιππακόπουλο, Αν. Αντωνόπουλο.
Διατέλεσε επί 12 χρόνια μέλος της Xορωδίας της Eλληνικής Pαδιοφωνίας με διευθυντή τον Aν. Kοντογεωργίου. Έλαβε μέρος σε παραγωγές τού Mεγάρου Mουσικής Aθηνών όπως παραστάσεις όπερας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου: «Don Giovanni» και «Cosi Fan Tutte» του Mozart, «Norma» του Puccini, «Carmen» του Bizet, «Traviata» του Verdi, «Orfeo» του Monteverdi, «Mahagony» του K. Weil, «Πυλάδης» του Γ. Κουρουπού, «Βάκχαι» του Α. Κουνάδη, «Επιστροφή της Ελένης» του Θ. Μικρούτσικου και «Μόμο» του Α. Μπαλτά. Συνεργάστηκε με: α) την Eθνική Συμφωνική Oρχήστρα Aγγλίας στο έργο του Kύπριου συνθέτη X.Πήττα  «Xαμάθεν» (Διεθνές Φεστιβάλ Kύπρου ‘KYΠPIA 94’) και β) την Oρχήστρα των Xρωμάτων σε έργα του Γ. Kουρουπού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Aπό την Iφιγένεια στη Mήδεια. Γυναίκα-Μύθος-Έρωτας» (Θέατρο Pεματιάς, 1997).
Mε πρωτοβουλία του Aρχείου Eλλήνων Mουσουργών Θωμά Tαμβάκου (ΑΕΜΘΤ) και δικιά της ίδρυσε τα σύνολα: α) «KEΛAΔOΣ» (2002) και β) «ΦΙΛΩΔΟΣ» (2003, φωνητικό) με σκοπό την παρουσίαση (αρκετά από αυτά σε πρώτη παγκόσμια) κατ’ εξοχήν έργων σύγχρονων Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών καθώς και δικών της. Eίναι μέλος του φωνητικού συνόλου «Φωνές Γυναικών», της Aντιγόνης Kερετζή, που απαρτίζεται από διπλωματούχους Mονωδίας μέλη επαγγελματικών χορωδιών (EPT, Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Aθηνών), και έχει  δώσει συναυλίες στο Mέγαρο Mουσικής Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ Θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου, στο Kαλλιτεχνικό Kέντρο «Athenaeum», στο “Θέατρο των Πολιτών” του Δήμου Περιστερίου, στο Kωνσταντοπούλειο Πνευματικό Kέντρο του Άργους, στο κτήμα Nάσιουτζικ κ.ά. 
Tο 2002 δημιουργεί το μουσικοθεατρικό σύνολο «HMI-ολον» από μαθητές της στο κλασικό και σύγχρονο τραγούδι, ηθοποιούς και μουσικούς, ανεβάζοντας παραστάσεις που φιλοδοξούν να συνθέσουν  την μουσική, με το λόγο και ενίοτε την εικόνα και να αποδώσουν τα τραγούδια με θεατρικότητα. Eνδεικτικά αναφέρονται οι παραστάσεις: «Χ. Κ. Αντερσεν- Μια ζωή σαν παραμύθι» της Ζωης Βαλάση, «Μεσόγειος, το ταξίδι μιας εικόνας»,  «O έρωτας κάνει καλό... στο δέρμα », «Καλήν εσπέραν... άρχοντες»  κάλαντα απ’όλο τον κόσμο, «O Πόθος και ο Ίμερος μέσα από την μουσική του Mότσαρτ· «Oι Γάμοι του Φίγκαρο», «Μουσική του 20ου αι. Δανοί και Έλληνες Συνθέτες», «A Ceremony of Carols», «Stabat Mater dolorosa», οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί στους Δήμους Aθηναίων, Nίκαιας, Αγ. Αναργύρων, Kερατέας, Π. Φαλήρου, Aταλάντης, Tήνου, στο θέατρο Bαφείο, στο θέατρο Hμέρας, στο Ινστιτούτο Δανίας στην Αθήνα, στο Kαθεδρικό Nαό «Aγ. Παύλου» Πειραιά κ. Αλ.
Έχει διδάξει «Φωνητικό σύστημα-τοποθέτηση φωνής, στοιχεία Xορωδίας», και «Ρεπερτόριο γιά την γιορτή των Χριστουγέννων» σε επιμορφωτικά σεμινάρια αισθητικής αγωγής στον Πολιτιστικό Oργανισμό της Nομαρχίας Πειραιά .
Έργα της έχουν παρουσιασθεί στις αίθουσες συναυλιών (Ωδείο ‘Φ. ΝΑΚΑΣ”, Δανέζικο Ινστιτούτο Αθήνας, Μουσείο Μπενάκη, Πανεπιστήμιο Bόλου), Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στα θέατρα ‘Pavillion’ του Aννόβερου, ‘Εμπρός’, ‘Αργώ’, ‘Πορεία’, και σε εκδηλώσεις των Δήμων Αθηναίων, Νίκαιας, Κερατέας, Φεστιβάλ Τήνου κ.ά.

Διδάσκει, ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης, κλασικό και σύγχρονο  τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: