Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Τμήμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη - νήπια και γονείς!

Tμήμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη - νήπια (12 μηνών - 3,5 ετών) και γονείς.






Το Τροφώνιο Ωδείο συνεχίζει με επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά το τμήμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη - νήπια ( 12 μηνών - 3,5 ετών) και γονείς.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 14/9/2023

Πληροφορίες - εγγραφές Μπουφίδου 39, τηλ.2261087570




♪♫♪ Όλες οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν ότι οι ικανότητές μας να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας έχουν τις ρίζες τους στη βρεφική ηλικία.
Τα βρέφη μαθαίνουν με τη μίμηση. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη δική τους γλώσσα και το επόμενο στάδιο είναι ο σχηματισμός των λέξεων. Το άκουσμα των μουσικών φράσεων και η μίμησή τους κατά το χρονικό αυτό διάστημα ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και η μουσική γίνεται '"δεύτερη γλώσσα'" τους.
 ♪♫♪Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόλησή μας με τη μουσική πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα στον κύκλο της ζωής μας, όταν η ανταπόκριση στους ήχους είναι έμφυτη και αντανακλαστική. Η αντίδραση του βρέφους στη μουσική από ακούσια μετατρέπεται σε εκούσια, μόνο όταν το βρέφος πάρει τα κατάλληλα ερεθίσματα.
Το πρόγραμμα Βρεφονηπιακής μουσικής αγωγής στο Τροφώνιο Ωδείο, απευθύνεται σε βρέφη και νήπια ηλικίας 12μηνών - 3.5 χρόνων και τους γονείς/συνοδούς τους. 

Τους προσκαλεί σε ένα περιβάλλον παιχνιδιού, χαράς και ανθρώπινης επικοινωνίας και αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μουσικών ικανοτήτων των παιδιών.
 ♪♫♪ Ο  γονιός/κηδεμόνας συμμετέχει στο μάθημα και λειτουργεί ως πρότυπο για το παιδί, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεται και ο ίδιος προκειμένου να προσφέρει στο παιδί ανάλογες μουσικές εμπειρίες στο σπίτι. Συμβάλλει έτσι αποφασιστικά στη μουσική του ανάπτυξη καθώς η μικρή ηλικία έναρξης της μουσικής σπουδής και το οικογενειακό περιβάλλον είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα την εξαίρετη μουσική ανάπτυξη.
 ♪♫♪ Η μουσική λειτουργεί σαν μια καινούρια γλώσσα για τα παιδιά, αλλά και σαν ένας νέος τρόπος επικοινωνίας στη σχέση γονέα - παιδιού. Το μάθημα εξάλλου μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι και στο σπίτι, προσφέροντας νέες ιδέες και νέα ερεθίσματα, τόσο ως προς την ακρόαση της μουσικής, όσο και σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.
 ♪♫♪ Το πρόγραμμα βασίζεται στις βασικές ερευνητικές και μεθοδολογικές αρχές της Θεωρίας μουσικής Μάθησης (Music Learning Theory), και σε ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία για την ανάπτυξη της μουσικής δεκτικότητας, αυτό που θα ονομάζαμε «μουσικό ταλέντο» ή «μουσικό δυναμικό», η πιο σημαντική περίοδος είναι αυτή από τη γέννηση ως την ηλικία των 3 χρόνων.
 ♪♫♪ Σκοπός του προγράμματος είναι παρεμβαίνοντας με τη σωστή μεθοδολογία κατά τα πρώτα πολύ σημαντικά χρόνια της ζωής, να επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη του μουσικού δυναμικού των παιδιών, μέσα σε ένα περιβάλλον χαρούμενο και συναισθηματικά ασφαλές. Επίσης επιδιώκει μία ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση με το παιδί, την εγκαθίδρυση μια αμφίδρομης επικοινωνίας, καθώς και τη σύναψη συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των παιδιών και των γονέων.
Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική.
 ♪♫♪ Τα  μαθήματα είναι ομαδικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα. 
 ♪♫♪ Οι  τάξεις οργανώνονται με βάση την ηλικία και τη μουσική ετοιμότητα των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: