Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Στις 28 Μαΐου 2015 η "ΚΑΡΜΕΝ" του ΜΠΙΖΕ στη Λιβαδειά!


Η πόλη της Λιβαδειάς θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Εθνική Λυρική Σκηνή και το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά "ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ"


«Γνωρίζουμε την Όπερα»


Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΪΟΥ και ώρα 7μ.μ - 8.30μ.μ στο Τροφώνιο Ωδείο οι μικροί μαθητές (7-12 ετών ) του Τροφώνιου Ωδείου όλων των οργάνων μυούνται στον κόσμο της όπερας.
Τι είναι όπερα; Ποια η Ιστορία της; Τι ξέρουμε για την Εθνική Λυρική Σκηνή; Που βρίσκεται, τι αντιπροσωπεύει, ποιο το έργο της, ποιες οι συλλογές της; Ας ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμοι της Λυρικής Σκηνής!
Ποια είναι άραγε η συνταγή της όπερας; Ποια είναι τα υλικά της; Ας θυμηθούμε ή ας ανακαλύψουμε ξανά τα βασικά στοιχεία της μουσικής (παύση, ρυθμός: ανάλυση,παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα και μέσω της μουσικής)!
Η Κάρμεν του Μπιζέ σε λίγες μέρες στην πόλη μας! Μια ιδανική αφορμή να μάθουμε για τον συνθέτη, το έργο, τις πράξεις! Τα παιδιά είναι ελεύθερα να αυτοσχεδιάσουν,να συνεργαστούν και να δραματοποιήσουν κάποια σκηνή από το έργο.
Εμψυχώτριες: Μαρία Κουτσοθόδωρου, δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής και φλογέρας, και Μαρία Δούκα, δασκάλα Μονωδίας και καθηγήτρια πιάνου.


περισσότερα http://liblivadia.wikidot.com/news:226 

Δεν υπάρχουν σχόλια: