. Τροφώνιο Ωδείο

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

"Μεσόγειος και Χατζιδάκις "

  
 
ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΕΑΣ "Μεσόγειος και Χατζιδάκις " 
(ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα) 
 
Η Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή) και o Κώστας Γρηγορέας (κιθάρα), ως ντουέτο αλλά κι ως σολίστ, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό ρεσιτάλ, μια περιπλάνηση στο μουσικό παρελθόν και παρόν του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.
Ένα ιδιαίτερο και σπάνιο ρεσιτάλ, με εξαιρετικούς συντελεστές, ιδανικό για μία μαγευτική συναυλιακή βραδιά.
Τρίτη 30 Νοεμβρίου - ώρα 8.30μμ

Ελληνογερμανικός Σύλλογος «Φιλαδέλφεια»
(Κριεζή 62 - 64, Πολύδροσο-Μαρούσι)


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 12 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΜΑΘΗΤΙΚΟ: 10 ΕΥΡΩ

ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΑΣΙ.
Ελληνογερμανικός Σύλλογος «Φιλαδέλφεια»Κριεζή 62 - 64 
151 25 Πολύδροσο-Μαρούσι
Τηλ.: 210 - 68 48 009 ** Φαξ: 210 - 68 13 902
Email: philadel@otenet.gr  
ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΔΩ http://www.tar.gr/content/content.php?id=3413

ΚΥΚΛΟΣ "ΜΕΤΑΤΡΟΠΙΕΣ": "Πλευρές του μοντερνισμού"

Δύο μουσικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, αντιπροσωπευτικά δείγματα του κινήματος του μοντερνισμού, όπως αυτός εκδηλώθηκε στις δύο όχθες του Ατλαντικού, παρουσιάζει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στις 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Πρόκειται για τη Σερενάτα για σόλο βιολί, άρπα, κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων του Λέοναρντ Μπέρσταϊν, ένα νεοκλασικό έργο με τζαζ επιρροές που γράφτηκε με αφορμή το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και την Εξαϋλωμένη Νύχτα (σε μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων) του Άρνολντ Σαίνμπεργκ, πρώιμο τονικό δείγμα γερμανικού εξπρεσιονισμού. Σολίστ στο βιολί για τις ανάγκες της Σερενάτας του Μπέρνσταϊν, ο Σίμος Παπάνας.
Τη συναυλία ανοίγει η Σουίτα για ορχήστρα εγχόρδων του Νίκου Αθηναίου, (που εκτός από συνθέτης συμμετέχει στη συναυλία αυτή και με την ιδιότητα του αρχιμουσικού) μία σειρά από έξι μικρής διάρκειας μουσικά κομμάτια που φέρουν τους τίτλους: πρελούδιο, χορός, φαντασία, τραγούδι, ιντερμέτζο και φινάλε.
Το έργο γράφτηκε στην Κολωνία το 1978, και πρωτοπαρουσιάστηκε τον ίδιο χρόνο στο Μάνχαΐμ από την Ορχήστρα εγχόρδων της Νοτιοδυτικής Γερμανίας. Στη συναυλία θα το ακούσουμε σε νέα γραφή (Οκτώβριος 2010).

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

2 Ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Τοσικιάν

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα  Ώρα έναρξης 20:30
Εισιτήρια 12 E - 8 E (φοιτητικό)
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010
Αίθουσα συναυλιών Φ. Νάκας, Ν. Πλαστήρα 47, Χαριλάου, Θεσ/νίκη Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην πρώτη του δισκογραφική κατάθεση με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers'', η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από την εταιρεία Motivo.Πρόκειται για μια έκδοση με συνθέματα ελληνικής μουσικής για κλασική κιθάρα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη δισκογράφηση.
Τα έργα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της λόγιας ελληνικής μουσικής. Περιλαμβάνονται, κατά σειράν, συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιώργου Βαρσαμάκη, του Νίκου Κυπουργού, του Νότη Μαυρουδή, του Θόδωρου Αντωνίου, του Ιάκωβου Κολανιάν, της Βασιλικής Λεγάκη, του Κώστα Γρηγορέα, του Γιώργου Κουρουπού και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.
Το πρόγραμμα ακρόασης τεκμηριώνει, εκτός των άλλων, και το εύρωστο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας έργων για κλασική κιθάρα.

Κριτική για το δίσκο,
απο τον Νίκο  Bατόπουλο  στην  εφημερίδα Καθημερινή

 Η άγνωστη και φωτεινή όψη της ελληνικής κιθάρας
Ο Γιώργος Τοσικιάν κάνει την έκπληξη με το πρώτο του άλμπουμ

ΑΛΜΠΟΥΜ. Ηταν έκπληξη η ακρόαση του πρώτου δίσκου του Γιώργου Τοσικιάν, από τους πλέον ταλαντούχους μουσικούς της νεότερης γενιάς που ασχολούνται με την κλασική κιθάρα. Το άλμπουμ με τίτλο «Guitar Music by Greek Composers» (κυκλοφορεί από την εταιρεία Motivo) παρουσιάζει μια εξαιρετική επιλογή από έργα ελληνικής μουσικής για κλασική κιθάρα, τα περισσότερα σε πρώτη δισκογράφηση. Δεν είναι, όμως, μόνο τα έργα αλλά, κυρίως, η γεμάτη πνευματική δύναμη, ευγένεια και έλεγχο, ερμηνεία του Γιώργου Τοσικιάν.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Παρουσίαση της έκδοσης «Εδώ Λιλιπούπολη – τα τραγούδια»

 Tην Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοποωλείο IANOS, θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση της μουσικής έκδοσης των τραγουδιών της Λιλιπούπολης για φωνές και πιάνο!
44 τίτλοι και των τεσσάρων συνθετών:
Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου, σε μία πολύ προσεγμένη έκδοση, με κείμενα, φωτογραφίες, εικονογράφηση…

...Θα μιλήσουν: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Νίκος Χριστοδούλου, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Ελένη Βλάχου, Θωμάς Κοντογεώργης, Έφη Μπόνη.
Τραγουδούν:
Μαριέλλη Σφακιανάκη,Ευσταθία,
Έρρικα Πατρικίου, Βασίλης Αγροκώστας
Στο πιάνο ο Θωμάς Κοντογεώργης
Χορηγός επικοινωνίας: Δεύτερο Πρόγραμμα 103, 7 Fm, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9Fm
Είσοδος ελεύθερη

"AlaTurca και Europe Galante"

απο το ΤΑR[μουσικές αναφορές]
 της Έφης Αγραφιώτη
Θα μου πείτε τι.. σημειογραφική προσέγγιση είναι αυτή; alla Turca, δηλαδή “με τον τουρκικό τρόπο”, ναι, το καταλαβαίνουμε! Η Europe galante; μου ήρθε στο νου από την ομώνυμη όπερα-μπαλέτο του συνθέτη André Campra (Aix-en Provence, 1660 - Versailles, 1744) που γράφτηκε λίγο πριν το 1700 και προσπαθεί να δείξει πόσο όμορφη και ανώτερη ερωτική συμπεριφορά έχουν οι Ευρωπαίοι. Ποιοι Ευρωπαίοι; οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και … ποιοι άλλοι; Οι Τούρκοι.
Τώρα βέβαια alla turca, χαρακτήριζαν τη στρατιωτική μουσική των γενιτσάρων, αλλά ο όρος πια είναι ταυτόσημος του χρώματος της ανατολικής αίσθησης της μουσικής. Τι πιο καθαρό παράδειγμα από την περίφημη μοτσάρτεια αλλά τούρκα;

περισσότερα

"Σαν σήμερα στη Μουσική ... " Ελένη Καραΐνδρου "

           Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου 1939 γεννήθηκε η ελληνίδα συνθέτρια,  Ελένη Καραΐνδρου


Η Ελένη Καραΐνδρου είναι ελληνίδα συνθέτρια. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και Ιστορία και αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης σπούδασε ενορχήστρωση και διεύθυνση στην ορχήστρα στη Schola Cantorum και εθνομουσικολογία στο École pratique des hautes études στο Παρίσι.Έχει συνθέσει πολλά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη συνεργασία της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Έργα της κυκλοφορούν διεθνώς από τη γερμανική δισκογραφική εταιρίας ECM
 Μουσική για τον κινηματογράφο
Έχει γράψει τη μουσική για τις παρακάτω ταινίες. (σε παρένθεση αναφέρεται ο σκηνοθέτης)
1975: Το χρονικό μιας Κυριακής (Τάκης Κανελλόπουλος)
1979: Περιπλάνηση (Χριστόφορος Χριστοφής)
1982: Ρόζα (Χριστόφορος Χριστοφής)
1983: Η τιμή της αγάπης (Τόνια Μαρκετάκη)
1984: Ταξίδι στα Κύθηρα (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
1985: Εν πλω (Σταύρος Κωνστανταράκος)
1986: Ο Μελισσοκόμος (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
1986: Καλή Πατρίδα Σύντροφε (Λευτέρης Ξανθόπουλος)
1988: Τοπίο στην ομίχλη (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
1988: Ο Λιποτάκτης (Γιώργος Κόρας)
1989: Σημάδια της νύχτας (Πάνος Κοκκινόπουλος)
1990: L’ Africana (Η Αφρικάνα) (Margarethe von Trotta)
1991: Το μετέωρο βήμα του πελαργού (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
1995: Το Βλέμμα του Οδυσσέα (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
1998: Μια αιωνιότητα και μια μέρα (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
2004: Το Λιβάδι που Δακρύζει (Θόδωρος Αγγελόπουλος)
2008: Η Σκόνη του Χρόνου (Θόδωρος Αγγελόπουλος)

Ο Βαγγέλης παίζει κόρνο, ο Μοχάμεντ νέι

Τρεις νέοι έλληνες μουσικοί μοιράζονται τις εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια παλαιστινιακή ορχήστρα κλασικής μουσικής


της ΙΣΜΑ Μ. ΤΟΥΛΑΤΟΥ
Η πληροφορία που έφθασε στα αφτιά του 23χρονου Ευάγγελου Βαβιλουσάκη το περασμένο καλοκαίρι έμελλε να του ανοίξει τον δρόμο για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ως σήμερα ζωής του: η Ορχήστρα Νέων της Παλαιστίνης αναζητούσε μουσικούς από την Ελλάδα προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους για μια συναυλία στην Ιορδανία. Γόνος μουσικής οικογένειας και ταυτόχρονα σπουδαστής κόρνου στο Ωδείο Αθηνών, ο νεαρός θεώρησε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία και έτσι λίγο αργότερα βρέθηκε να ταξιδεύει για το Αμμάν.
Από την πρώτη κιόλας γνωριμία με τους νεαρούς μουσικούς της Ορχήστρας εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα. Ανυπομονεί να ξαναβρεθεί μαζί τους στη συναυλία του συνόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που θα δοθεί την παραμονή της 29ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

" Μήνυμα αλληλεγγύης, διαμαρτυρίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, απο την Ορχήστρα νέων Παλαιστίνης"


Νέοι από την Παλαιστίνη και τη διασπορά που συγκροτούν την Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης, θα βρεθούν στην Αθήνα στο Μέγαρο για μια βραδιά, ερμηνεύοντας έργα δυτικών και Παλαιστίνιων συνθετών.

 Με πατρίδα τη μουσική ταξιδεύουν ανά τον κόσμο νέοι Παλαιστίνιοι για να σκορπίσουν με τους ήχους της μουσικής μήνυμα αλληλεγγύης, διαμαρτυρίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, πολιτισμού και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για το λαό τους.
Νέοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την αποκλεισμένη Λωρίδας της Γάζας, και παιδιά Παλαιστινίων που ζουν στη Διασπορά μακριά από την πατρίδα τους, σε χώρες όπως Ιορδανία, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ευρώπη και Αμερική ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό και παρουσιάζουν συμφωνική συναυλία σε έργα Δυτικών και Παλαιστινίων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, στις 20:30

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μαγικά λαούτα

Μαγικά λαούτα... Δέκα μουσικοί από όλο τον κόσμο συμπράττουν για μία και μόνο συναυλία στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
 Το TFF Rudolstadt, ένα από τα μεγαλύτερα world music φεστιβάλ στην Ευρώπη, αναζήτησε και συγκέντρωσε δέκα βιρτουόζους λαουτίστες από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το αποτέλεσμα; Μια μουσική συνάντηση της οικογένειας των λαούτων.
“We were a whole bunch of musicians from around the world who had four days to put a 2 hour show together”, σχολιάζει ο Daniel Fredriksson, ένας από τους μουσικούς.


Magic Lute
Ανέβηκε από specsnarts. - Δείτε τα πιο πρόσφατα επιλεγμένα μουσικά videos.

Δύο χρόνια, μετά οι ίδιοι μουσικοί συναντιούνται ξανά. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρότζεκτ του TFF Rudolstadt ταξιδεύει... και έρχεται στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20.30, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

•Géza Fábri [HU], kobza

•Daniel Fredriksson [SWE], mandora

•Katsia Prakopchyk [BG], baroque mandoline

•Adel Salameh [PS], ud

•Δημήτρης Βαρελόπουλος [GR], λαούτο

•Chung Yu-Feng [TWN], pipa, moon guitar

•Wolfgang Meyering [DE] mandola, percussion

•Naziha Azzouz [ALG], vocals

•Tünde Ivánovics [SER/HU], vocals

•Michael Metzler [DE], percussion

Λίγα λόγια για τα λαούτα...
Από το 1200, υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά με απεικονίσεις λαούτων.
Το πιο διαδεδομένο στην Ευρώπη είναι το αναγεννησιακό λαούτο, το οποίο υπήρξε και το δημοφιλέστερο όργανο της εποχής του. Mαζί με τα συγγενικά του στην Κίνα (pipa), την Ιαπωνία (biwa) και την Ελλάδα (λαούτο) ή την Ουγγαρία (mandora) θεωρείται πρόγονος του Αραβικού ud που σημαίνει ξύλο ή, κατά τον Kurt Sachs, ευλύγιστο ραβδί. Ο 16ος αιώνας θεωρείται ο “χρυσός αιώνας” του λαούτου.
Πληροφορίες Είσοδος: 15 & 20 ευρώ
Υπηρεσία εισιτηρίων : 210 7234567 Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα www.ticketservices.gr
περισσότερα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

«O Σοπέν στο Παρίσι: Το ατελιέ του συνθέτη»

«O Σοπέν στο Παρίσι: Το ατελιέ του συνθέτη» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενεί η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», επ΄ ευκαιρία της εφετινής διεθνούς επετείου των 200 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου πολωνού δημιουργού, πιανίστα και δασκάλου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση την οποία δημιούργησε η Cite de la Μusique του Παρισιού σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας αποσκοπώντας στο ν΄ απευθυνθεί στο νεανικό, κυρίως, κοινό μέσα από μια σειρά ακουστικών, οπτικών και έντυπων ντοκουμέντων.

"Μπερλουσκονικό-κορλεονικό παραλήρημα"

Ο συνθέτης Χαράλαμπος Γωγιός, που με τις «Οπερες των ζητιάνων» όχι μόνο πέτυχε αλλά απέδειξε περίτρανα ότι γίνεται να ανεβάσεις όπερα χαμηλού κόστους σε αντισυμβατικούς χώρους («Τροβατόρε στο Bios, «Πληγή» στο Φεστιβάλ Αθηνών, «Κασσάνδρα» στο «Θησείον») σχολιάζει τη συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΣ Νίκου Μουρκογιάννη («Καθημερινή», 31/10).

«Δεν είναι μαγαζάκι του κ. Μουρκογιάννη το κρατικό λυρικό θέατρο» υποστηρίζει ο Χαράλαμπος Γωγιός
«Με αντιμαχόμενα αισθήματα οργής και δυσπιστίας διάβασα το μπερλουσκονικό-κορλεονικό παραλήρημα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η ανάγνωση μου στέρησε τον ύπνο.
Οσο κι αν θα ήθελα να ερμηνεύσω τα πλείστα όσα εξωφρενικά γραφόμενα ως το ναρκισσιστικό ντελίριο ενός παραφουσκωμένου παλιάτσου, φοβάμαι πως η πραγματικότητα είναι πιο σοβαρή, και πως ο κ. Μουρκογιάννης αποτελεί απλώς την πιο ξεδιάντροπη εκδοχή ενός μοντέλου σκέψης και δράσης που, τελευταία, κερδίζει έδαφος με ανησυχητικούς ρυθμούς, ακόμη και στην κατ' όνομα "ανθρωπιστικότερη" Ευρώπη.

Μια... «Μπετοβενιάδα» από και για τους νέους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια… «Μπετοβενιάδα» ή αλλιώς μια γνωριμία με τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827), με πρωταγωνιστές και αποδέκτες τους νέους, θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα χορταστικό πρόγραμμα με εκτελέσεις αποσπασμάτων από διάσημα έργα του «τελευταίου μεγάλου κλασικού και πρώτου από τους ρομαντικούς», όπως χαρακτηρίζεται: τρεις από τις δημοφιλέστερες Συμφωνίες του - την Πέμπτη («της Μοίρας»), Έκτη («Ποιμενική») και Ενάτη («Ωδή στη Χαρά») - , συνθέσεις με τις οποίες «έντυσε» σκηνικά θεάματα («Εgmont» του Γκαίτε και Τούρκικο Εμβατήριο από «Τα Ερείπια των Αθηνών») καθώς επίσης την μπαγκατέλα Fur Elise («Για τη Ελίζα») και τη Ρομάντσα σε φα μείζονα, έργο 50.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Το Ταγκό της Κρίσης"

Ποιος φταίει για την κρίση;
Τι είναι η κρίση;
Κρίση είναι όταν... δεν ξέρω κυρία...
Φταίνε οι πολιτικοί;
Φταίει που οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες;
Φταίει ότι τρώγαμε πολύ;
Η Ανυπακοή φταίει!!!
Οι απεργοί, οι απεργοί φταίνε!!!
Φταίει ο Βελζεβούλ!!
Ά ρε Έλληνα..!!! Ορίστε τώρα...
Ένας θίασος 11 νέων μουσικών, ηθοποιών και video artists, από Ελλάδα και Αγγλία συμπράττουν για να παρουσιάσουν το πρώτο πολιτικό μιούζικαλ μετά τη μεταπολίτευση. Δημιουργοί ο Χρήστος Χατζησπύρου (σύνθεση, ενορχήστρωση) και ο Φάνης Μαργαρώνης (λιμπρέτο).
(από τον τύπο:)
“η μουσική και τα τραγούδια «συνομιλούν» με τα αποσπάσματα στο βίντεο και το θεατρικό δρώμενο”
“ πρόκειται για μία από τις ελάχιστες - αν όχι μοναδική - καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μάλιστα, από τότε που ξέσπασε και στην Ελλάδα η καπιταλιστική κρίση”
“άψογη μουσικοθεατρική σεναριακή δομή”
“ «δείχνει» το δρόμο και στους άλλους καλλιτέχνες”
Συμμετέχουν: Βίκυ Αναστασίου, Θανάσης Χουλιαράς, Κώστας Κόγιος, Χρήστος Δαλιάνης, Γιώργος Θεοφάνους, Γιώργος Παύλου, Κώστας Μπέχλος, Μάκης Κρέτσης, Αλέξανδρος Παπαθανασίου, Φάνης Μαργαρώνης, Χρήστος Χατζησπύρου
Για μία και μόνο παράσταση στο ΡΥΘΜΟΣ STAGE.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 50 χρόνια μετά"


                   Ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο απο την  Έφη Αγραφιώτη στο
                                       TAR - Διαδικτυακό Περιοδικό για την Κιθάρα
                 το αφιέρωμα  περιλαμβάνει τα εξής: 
      1. Δ. Μητρόπουλος - Αφιέρωμα
2. Η μοίρα και οι άνθρωποι
3. Αποκαθηλώσεις
4. Η Ελληνική μουσική και ο μαέστρος
5. Ο συνθέτης Μητρόπουλος
6. Η τελευταία πρόβα του Μαέστρου
(Ηχητικό ντοκουμέντο)
7. Επιλογές από τη δισκογραφία του
(cd σε κυκλοφορία)
αναλυτικά εδώ